Головний зміст

dsuЗ 1 травня 2017 року усі бажаючі вступити на державну службу зобов’язані надати посвідчення про знання державної мови.  Однак, відповідно до формулювання пункту 5 частини першої статті 25 Закону України «Про державну службу» кандидат на посаду державної служби зобов’язаний надати лише оригінал такого документу.

 

 

 

 

В той самий час, кожен кандидат не обмежений у праві подавати документи на декілька конкурсів у різні державні органи. А тому штучно складається ситуація, що змушує особу для кожного конкурсу отримувати документ, що підтверджує володіння державною мовою, що значно обмежує доступ до державної служби.

 

Тому нардепи внесли на розгляд Верховної Ради України Законопроект №7313 «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо уточнення переліку документів необхідних для участі в конкурсі».

 

Законопроектом  пропонується уточнити пункт 5 частини першої статті 25 Закону України «Про державну службу» та зазначити, що кандидат на посаду державної служби подає до конкурсної комісії копію, а не оригінал документу, що підтверджує  володіння  державною мовою