Головний зміст

IMG 8417 2Сьогодні, 30 листопада 2017 року до Київського районного суду міста Одеси завітали керівники апаратів судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей з метою обговорення організаційного забезпечення суду присяжних.

 

 

 

 

 

 

Захід проводився в межах програми технічної допомоги з боку Уряду США, завдяки якій на території Одеської області реалізується пілотний проект «Підвищення спроможності інституту присяжних на регіональному рівні через освітні програми та моніторингові інструменти».

 

 

IMG_8332.jpg

 

 

29-30 листопада в Одесі керівники апаратів судів пройшли навчальний семінар-тренінг, в рамках якого обговорили особливості кримінального та цивільного провадження за участю присяжних, питання щодо засобів комунікаційного впливу на присяжних з боку учасників судового процесу, а також аспекти матеріально-фінансового забезпечення присяжних.

 

 

IMG_8365.jpg

 

 

IMG_8349.jpg

 

 

Суддя Київського районного суду Оксана Куриленко детально окреслила основні проблеми та недоліки процедури формування корпусу присяжних органами місцевого самоврядування.

 

 

IMG_8327-1.jpg

 

 

IMG_8388.jpg

 

Помічник судді Костянтин Крамаренко розповів присутнім про особливості кримінального провадження за участю присяжних та функціонуванні АСДС при виборі присяжних.

 

IMG_8325.jpg

 

 

IMG_8400.jpg

 

 

IMG_8417.jpg