Головний зміст

IMG 98488 грудня 2017 року став для суддів та співробітників Київського районного суду дуже насиченим та продуктивним: пройшло навчання електронному судочинству для представників Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської та Кіровоградської областей, досвідом поділився ізраїльський суддя Аріель Бергнер, також приємним сюрпризом став візит суддів Верховного Суду.

 

 

 

 

Тетяна Анцупова, Всеволод Князєв, Єгор Краснов, Олена Білоконь є переможцями першого публічного конкурсу до Верховного Суду.  Саме 8 грудня вони приїхали до Одеси в рамках всеукраїнських зустрічей суддів Верховного Суду з провідними закладами країни на тему «Верховний Суд - нова філософія судової влади».

 

IMG_9790.JPG

 

Судді Верховного Суду  прийняли  запрошення голови Київського районного суду міста Одеси Сергія Чванкіна  та розповіли про свої перші кроки на посаді суддів суду вищої інстанції.

 

 

IMG_9806.JPG

 

 «Розпочинаємо роботу Верховного Суду, вивчаємо разом із суддями першої та апеляційною інстанціями нові процесуальні кодекси, практика  покаже як будуть застосовуватися ці новели. Будемо вдячні за практику і судам першої інстанції, бо я наголошував неодноразово, що суди першої інстанції – це саме те місце, де ця практика і утворюється. Адже ви практику утворюєте, а ми узагальнюємо. Сподіваємось на співпрацю з Вами, разом ми переможемо і наша судова система буде найкращою в Європі», - розпочав суддя ВС Всеволод Князєв.

 

 

IMG_9833.JPG

 

«Я прийшла в суд з науки, досвіду роботи в суді я не мала, але для суддів першої інстанції я б хотіла донести наступний месседж: нові процесуальні кодекси відкривають нові шляхи комунікації між Верховним Судом та судами першої інстанції. Я дуже сподіваюся, що діалог між нами буде плідним та ефективним»,- зазначила Тетяна Анцупова.

 

IMG_9850.JPG

 

«Першочергові завдання, які наш суд ставить перед собою – це забезпечення єдності судової практики. Наразі ми детально вивчаємо нове процесуальне законодавство: розділили між суддями цивільної палати і кожен доповідає з конкретного питання і ми разом обговорюємо.  Адже з 15 грудня ми працюватимемо з вами за новими кодексами і нам треба бути до цього готовими. Підтримую своїх колег та сподіваюся на плідну співпрацю, щоб виконати головну місію і люди почали довіряти судам», - підсумувала Олена Білоконь.

 

 

IMG_9817.JPG

 

 

 

«Ми також починаємо роботу з електронним судочинством, тому дуже позитивним є приклад Київського районного суду міста Одеси, який вже давно впроваджує це в життя. Я переконаний, що це полегшить не тільки роботу і суддів, а й полегшить доступ до правосуддя учасникам процесу. Також хочу додати, що сталість судової практики – це є нагальне питання, над яким буде працювати Велика палата. Сподіваюся, що формування єдиної юрисдикції має позитивно позначитися на застосуванні права в цілому, - зазначив Єгор Краснов.

 

 

IMG_9822.JPG