Головний зміст

2afb8f581 січня 2018 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів україни від 18 січня 2017 р. № 24«Про затвердження Порядку розроблення та реалізації пробаційних програм».

 

 

 

 

 

Метою зазначеного документа є сприяння впровадженню комплексу заходів, необхідних для корекції соціальної поведінки суб'єктів пробації та формування соціально сприятливих змін такої особистості.

 

Цей Порядок визначає механізм розроблення та реалізації апробаційних програм

 

Завданням реалізації пробаційних програм є застосування комплексу заходів, необхідних для корекції соціальної поведінки суб’єктів пробаціїабо її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити.

 

При цьому передбачається, що проекти пробаційних програм розроблятимуться Мін’юстом.

 

Проект пробаційної програми повинен містити завдання, функції, ознаки цільової групи, на яку спрямована така програма, інформацію про навички та знання, яких може набути суб’єкт пробації за результатами проходження зазначеної програми, ресурси, необхідні для її реалізації, зміст заходів, а також порядок проходження пробаційної програми і оцінки результатів проходження.

 

Реалізація пробаційних програм здійснюється уповноваженим органом з питань пробації.

 

Зазначається також, що уповноважений орган з питань пробації має забезпечувати подання до суду, який поклав на суб’єкта пробації обов’язок проходження апробаційної програми, інформації про затверджені пробаційні програми, визначені в них завдання, зміст заходів, порядок проходження та оцінку результатів реалізації програми.