Головний зміст

justis goldЗгідно з чинним законодавством, після ліквідації і реорганізації судів, всі справи повинні бути відправлені на автоматичний розподіл і, отже, розглядатися заново.

 

 

 

 

 

 

 Це означає, що заново будуть розглядатися і багато резонансних справ, пов'язані з вчиненням корупційних правопорушень, подіями Майдану 2013-2014 років.

 

Шляхи вирішення зазначеної проблеми розглядають і в Адміністрації Президента, повідомило видання «Судово-юридична газета».

 

Так, за словами заступника голови Адміністрації Президента Олексія Філатова, в даний час розробляється законопроект, який дозволить після ліквідації і реорганізації судів продовжити розгляд ряду справ тими ж суддями, що вже розглядали їх раніше.

 

В першу чергу мова йде про резонансні справи, судові процеси, що давно розпочались, які розглядаються в колегії суддів, за участю присяжних і з великою кількістю задіяних осіб.

 

«... можна внести зміни в закон, щоб справа йшла за суддею, якщо він переводиться при реорганізації суду. Почали слухати справу, перевели в інший суд, якщо юрисдикція збігається, якщо це не переклад з Харкова в Закарпатті, а в рамках одного району Києва, тільки в новому суді - то продовжуєш слухати цю справу. Зараз такий варіант проробляється. Буде підготовлений законопроект. А далі - голосування в парламенті », - розповів виданню Олексій Філатов.

 

Як зазначив заступник голови АП, розглядатися заново можуть тільки ті справи, які не становлять великої складності, зокрема, справи, які можна розглянути протягом двох днів або місяця. «З останніми немає великих ризиків або негативних наслідків, якщо розглянути їх спочатку», - зазначив Олексій Філатов.