Головний зміст

809339 w 300Про це вчора повідомив Голова Національної поліції України під час підбиття підсумків роботи слідчих підрозділів у 2017 році.

 

 

 

 

 

 

Сергій Князєв зауважив, що робота слідчих є найважливішим інструментом у роботі всієї поліцейської системи. Відтак у 2018 році заплановано зміни критеріїв оцінки їх роботи. Це повинно покращити результативність та ефективність роботи кожного із співробітників на місцях. 

 

«У листопаді у Львові ми прийняли рішення з керівниками головних управлінь поліції – відійти від старої системи оцінки роботи поліцейських по всіх лініях роботи, крім тяжких злочинів стосовно життя і здоров’я людини. У ситуації щодо загальної кримінальної злочинності ми будемо обліковувати тільки кількість закінчених проваджень, направлених до суду», – зазначив Голова Нацполіції.

 

За словами заступника Голови Нацполіції – начальника Головного слідчого управління Віталія Невгада, у 2018 році слідчі працюватимуть за новими вимогами.

 

«Уже змінені вимоги до роботи слідчих на місцях. Ми відходимо від старих бюрократичних методів, коли реальне розслідування замінюється паперовим документообігом. Натомість ретельна робота з інформацією, як це зараз організовано в Головному слідчому управлінні, дає свої позитивні результати», – зазначив керівник ГСУ, додавши, що завдяки такій організації правоохоронці затримують членів серйозних злочинних груп.

 

Водночас Віталій Невгад повідомив, що впродовж 2017 року слідчими розслідувалося більше 2,5 мільйона кримінальних проваджень. З цієї кількості розслідування закінчено у 875 тисячах кримінальних проваджень.