Головний зміст

1184 1З метою надання суддям інструменту, який допоможе у вирішенні проблем щодо застосування податкового законодавства, Національна школа суддів України та Юридична компанія «Jurimex» розпочали роботу над інноваційним проектом «Taxlink» - платформа податкових знань для суддів.

 

 

 

 

 

Платформа податкових знань, зокрема, буде містити науково-практичні коментарі актів податкового законодавства, податкову аналітику, матеріали судової практики тощо. Ця інформація допоможе представникам суддівської спільноти відповісти на запитання, які їх цікавлять, сформувати комплексне бачення сутності податкових правовідносин, зрозуміти функції їх учасників, моделі їх поведінки для того щоб в подальшому при вирішенні податкових спорів суд міг прийняти законне і обґрунтоване рішення.

 

Крім цього, це платформа, де можливо знайти рішення Європейського суду з прав людини, в яких мова йде про формування податкового кредиту та захист права на відшкодування сум податку на додану вартість, рішення щодо податкового арешту та конфіскації активів, «якості» податкового законодавства, порушення права на справедливий судовий розгляд, а також позиції Європейського суду з прав людини щодо затягування адміністративних податкових процедур та судового оскарження у податкових спорах та інше. Розділ перекладів рішень Європейського суду з прав людини систематично поповнюється новими рішеннями у сфері оподаткування.