Головний зміст

104238Рішенням ВККСУ від 12 лютого 2018 року затверджено нормативно-правові акти, які регламентують процедуру спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

 

 

 

 

 

 

Спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді здійснюється Національною школою суддів України відповідно до програм та навчальних планів спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді та кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки,

 

Спеціальна підготовка проводиться протягом дванадцяти місяців (для кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки, протягом трьох місяців) за рахунок коштів Державного бюджету України.

 

На період проходження спеціальної підготовки за кандидатом на посаду судді (далі – кандидат, слухач) зберігається основне місце роботи, виплачується стипендія в розмірі посадового окладу помічника судді місцевого суду. Строк проходження спеціальної підготовки в Національній школі суддів України зараховується до стажу професійної діяльності у сфері права.

 

З текстом вказаних документів можна ознайомитися за відповідними посиланнями:

  • Порядок проходження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді (за цим посиланням).
  • Програма спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки (за цим посиланням).
  • Навчальний план спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки (за цим посиланням).