Головний зміст

127132Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції. Перший заступник Міністра юстиції Наталія Бернацька зазначила, що серед ключових напрямків роботи відомства – забезпечення реального виконання рішень судів.

 

 

 

 

 

«Ми запустили інститут приватних виконавців. Хоча на сьогодні їх працює усього 123, вони вже повернули законним власникам 50,7 млн грн», - сказала перший заступник Міністра юстиції.

 

Серед пріоритетів також стягнення боргів зі сплати аліментів. Так, минулого року забезпечено виплату 2,4 млрд грн боргу. Було розроблено закон #ЧужихДітейНеБуває, завдяки якому вже цього року стягнено 254 млн грн аліментів.

 

Заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко у свою чергу зауважила: сьогодні перед органами Державної виконавчої служби першочерговим завданням стоїть інституційне переосмисленням своєї місії у забезпеченні в Україні верховенства права, зокрема в частині обов’язковості виконання рішень судів та інших органів.

 

«Застаріла філософія процедури виконання рішень має поступитись впровадженню європейських підходів у роботі виконавців, що ґрунтуються на засадах соціальної спрямованості, професійної етичності та культури, відкритості, якості та оперативності виконавчого провадження. Саме цього від нас чекає суспільство та кожна людина, яка очікує реального відновлення справедливості в органах державної виконавчої служби», - заявила Світлана Глущенко.