Головний зміст

20 11В Одесі відкрили правовий клуб «PRAVOkator», заклад нового формату, який забезпечить подальший розвиток системи надання правової допомоги громадянам.

 

 

 

 

 

 

Вказаний правовий клуб має сприяти трансформації суспільних відносин в правовій сфері та налагодженню діалогу на місцевому рівні між всіма зацікавленими сторонами.

 

Основні напрями діяльності:

  • Розвиток організаційної спроможності громад – надання матеріально-технічної бази для проведення навчальних заходів у сфері права, які мають обмежені можливості поширювати свою діяльність на регіональному рівні.
  • Аналітика – збір найкращих практик; вивчення потреб професійних спільнот; оцінка правових потреб населення; професійна комунікація та адвокація змісту реформ далеко за межами сфери безоплатної правової допомоги.
  • Посилення правової обізнаності громадськості. Правопросвітництво.
  • Посилення спроможності професійних спільнот. Заходи з навчання та розвитку.
  • Розвиток партнерств та мережування – залучення тренерів, експертів, представників навчальних закладів та міжнародних організацій у сфері надання правової допомоги.

 

«Унікальність клубу полягає у тому, що він багатофункціональний та однаково буде корисним для роботи як адвокатів, так і представників Нацполіції, територіальних громад. Цей проект створений для обміну досвідом, напрацювання та поширення найкращих практик у сфері права і правосуддя. В Клубі допоможуть вирішити юридичні колізії, проаналізують ситуацію, яка виникла, та знайдуть рішення за допомогою експертів на місці», – переконаний директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.