Головний зміст

820670 w 300Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду».

 

 

 

 

 

 

Про це інформує його офіційне Інтернет-представництво.

 

Він зазначив, що цей Закон був проголосований Верховною Радою у надзвичайно короткі терміни в першому читані і в цілому.

 

«Фактично, крім прикінцевих положень, Закон складається лише з двох статей. Стаття 1. Утворити Вищий антикорупційний суд. Стаття 2. Місце знаходження, територіальна юрисдикція і статус визначаються Законом «Про Вищий антикорупційний суд», – процитував Глава держави положення підписаного ним Закону.

 

Нагадаємо, що територіальна юрисдикція (підсудність) Вищого антикорупційного суду поширюватиметься на всю територію України.

 

Вищий антикорупційний суд мають сформувати до літа 2019 року: оголосити та провести конкурс на посади суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та на посади інших суддів Вищого антикорупційного суду, за результатами проведеного конкурсу призначити суддів Вищого антикорупційного суду.

 

Вищий антикорупційний суд розпочне роботу за умови призначення за результатами конкурсу щонайменше 35 суддів Вищого антикорупційного суду, у тому числі щонайменше десять із яких мають бути суддями Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.