Головний зміст

9f56aa4969655f4ab9fb56655734d0a8 1478878876 extra largeГолова Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалений 12 липня закон щодо організації та діяльності Вищого Антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів.

 

 

 

 

Про це він написав у Twitter.

 

«Сьогодні підписав ухвалений парламентом Закон про внесення змін до Закону «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд». Цим остаточно поставив крапку в дискусіях щодо запуску Вищого Антикорупційного суду», - написав він.

 

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада ухвалила Закон «Про Вищий антикорупційний суд», яким визначаються засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності.

 

При ухваленні Закону «Про Вищий антикорупційний суд» парламент встановив, що судовий розгляд кримінальних проваджень щодо злочинів, віднесених цим Кодексом до підсудності Вищого антикорупційного суду, який розпочато в судах першої або апеляційної інстанцій та не закінчено до дня початку роботи ВАС, продовжується у цих судах. Зазначені кримінальні провадження не можуть бути передані до Вищого антикорупційного суду. 

 

Згідно із законом, ВАС здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до його юрисдикції (підсудності), а також шляхом здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у таких кримінальних провадженнях.