Головний зміст

24313181Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів розроблені пропозиції про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» щодо оцінювання прокурорів.

 

 

 

 

Зміни направлені в робочу групу Генеральної прокуратури України з реформування органів прокуратури для їх врахування при розробці нормативно-правової бази системи оцінки якості роботи прокурора.

 

У законопроекті, зокрема, передбачається, що прокурор проходить підвищення кваліфікації не рідше одного разу на три роки в Національній академії прокуратури України.

 

Час підвищення кваліфікації не може бути меншим 40 академічних годин упродовж кожних трьох років перебування на посаді прокурора. Програма та навчальний план підвищення кваліфікації повинні враховувати узагальнені Національною академією прокуратури України щорічні пропозиції комісій з оцінювання прокурорів.

 

Комісії з оцінювання прокурорів складаються не менше, ніж з сімох членів, з яких більшість становлять прокурори.

 

Метою оцінювання прокурора є встановлення якості його роботи на займаній посаді, виявлення індивідуальних потреб щодо вдосконалення, стимулювання до підтримання кваліфікації на належному рівні та професійного зростання.

 

Прокурор проходить чергове оцінювання один раз на чотири роки без врахування строку перебування у відпустці для догляду за дитиною або відрядження до іншого органу для участі в його роботі на постійній основі у визначених законом випадках.

 

Позачергове оцінювання прокурора може бути проведене за його заявою або на підставі рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, якщо з часу останнього оцінювання прокурора минуло більше року.

 

Результати оцінювання прокурора враховуються під час вирішення питань про призначення прокурора на адміністративну посаду або про його переведення до органу прокуратури вищого рівня.