Головний зміст

vkksЗ 29 по 31 жовтня 2018 року у приміщенні виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» відбуватиметься кваліфікаційний іспит у межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду.

 

 

 

 

У зазначені дати кваліфікаційний іспит складатимуть 876 кандидатів на посаду судді:

Для складення іспиту з`явилося 819 кандидатів.

285 кандидатів із числа осіб, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки та успішно пройшли спеціальну підготовку у Національній школі суддів України;

591 кандидат із числа осіб, які беруть участь у доборі з особливостями, передбаченими пунктом 29 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Іспит складається із анонімного письмового тестування на знання права (120 хвилин), результати якого перевіряє комп’ютер, а також практичного завдання (300 хвилин) з написання проекту судового рішення. Майбутні судді складатимуть його згідно з обраною спеціалізацією, а за бажанням – декількох спеціалізацій, зокрема:

29 жовтня всі кандидати в судді складатимуть анонімне письмове тестування, а кандидати в загальні суди ще й практичне завдання за спеціалізацією;

30 жовтня практичне завдання виконуватимуть кандидати, які обрали адміністративну спеціалізацію, а 31 жовтня – господарську.