Головний зміст

IMG 5281Сьогодні, 25 січня 2019 року, між ГО «Асоціація слідчих суддів України» та юридичним департаментом Одеської міської ради був підписаний меморандум про партнерство в рамках грантового проекту «Створення та розвиток Громадського центру правосуддя Одеської області».

 

Сьогодні, 25 січня 2019 року, між ГО «Асоціація слідчих суддів України» та юридичним департаментом Одеської міської ради був підписаний меморандум про партнерство в рамках грантового проекту «Створення та розвиток Громадського центру правосуддя Одеської області».

IMG 5214

Проект реалізується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), наданій в рамках програми USAID «Нове правосуддя».

Задля досягнення мети Меморандуму сторони домовилися про співпрацю за такими напрямами:

  • сприяння наданню правової допомоги та юридичних соціальних послуг;
  • об’єднання судових установ та інших державних органів з метою сприяння доступу всіх громадян до правосуддя;
  • забезпечення відкритості діяльності судів, органів державної влади та місцевого самоврядування;
  • підвищення обізнаності громадян про правосуддя;
  • підвищення рівня обізнаності громадян про свої права та обов’язки.

Громадський центр правосуддя Одеської області повинен стати новою моделлю взаємодії суспільства з судами, державними органами і суб'єктами надання правової допомоги.

IMG 5270

До реалізації проекту залучені співробітники судової системи, поліції, прокуратури, досвідчені практикуючі медіатори з європейської підготовкою, IT-фахівці, судді у відставці, органи юстиції і пробації, адвокати, юристи, науковці, представники місцевого самоврядування, громадські та благодійні організації, студенти, представники ЗМІ.

IMG 5276

Відкриття Громадського Центру правосуддя Одеської області відбудеться 14 лютого 2019 року.

IMG 5288