Головний зміст

IMG 554425-26 січня на базі Київського районного суду міста Одеси пройшов тренінг в рамках грантового проекту «Створення та розвиток громадського центру правосуддя Одеської області».

 

 

 

 

Проект реалізується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), наданій в рамках програми USAID «Нове правосуддя».

IMG 5537

Створення мережі центрів, що полегшують доступ громадян до правосуддя, є новацією у вітчизняній практиці: до цього часу не існувало проектів, які могли б відрізнятися аналогічною гнучкістю процедури та багатофункціональністю.

IMG 5549

Завдяки представнику Програми «Нове правосуддя» Олені Матвійчук учасникам тренінгу вдалося розробити систему взаємодії всіх ключових партнерів з Громадським Центром сприяння доступу до правосуддя. Також спільно з працівниками ГЦП Одеської області розроблено інструменти аналізу впливу та оцінки діяльності Центру.

IMG 5501

Громадський центр правосуддя Одеської області зможе надавати, окрім первинної правової допомоги, ще й послуги психолога та медіатора, а до його діяльності (в тому числі й на громадських засадах), окрім провідних юристів та адвокатів, будуть залучені судді у відставці, науковці та представники громадських організацій різної спрямованості.

IMG 5598

До реалізації проекту залучені співробітники судової системи, поліції, прокуратури, досвідчені практикуючі медіатори з європейської підготовкою, IT-фахівці, судді у відставці, органи юстиції і пробації, адвокати, юристи, науковці, представники місцевого самоврядування, громадські та благодійні організації, студенти, представники ЗМІ.

IMG 5603

Відкриття Громадського Центру правосуддя Одеської області відбудеться 14 лютого 2019 року.