Головний зміст

LAW FIRM MANAGEMENT SOFTWARE 24 1600x1067 e1523971694823Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомляла, що найближчим часом покращиться ситуація щодо здійснення правосуддя в місцевих судах. Адже за результатами конкурсу, який провела Комісія, в 115 судах буде подолано надмірний рівень навантаження або відновлено здійснення правосуддя.

 

Однак у двох судах України (Авдіївський міський суд Донецької області та Станично-Луганський районний суд Луганської області) й надалі не здійснюватиметься правосуддя.

До Комісії надійшов лист від Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській області, в якому зазначається, що питання відновлення роботи Станично-Луганського районного суду Луганської області знаходиться на постійному контролі ТУ ДСА в Луганській області та Луганської обласної державної адміністрації.

Також повідомляється, що на сьогодні відбувається реконструкція іншої будівлі для розміщення суду з орієнтовним терміном закінчення робіт 15–30 жовтня 2019 року. Крім того, ТУ ДСА проводяться закупівлі необхідної комп’ютерної та оргтехніки, меблів, засобів аудіо– та відеофіксації судового процесу, а також розхідних матеріалів для забезпечення роботи суду.

Одночасно з заходами матеріально-технічного характеру проводиться відповідна робота щодо кадрового забезпечення роботи суду.

Початок роботи суду можливий за умови призначення (переведення) до нього хоча б одного судді. Вища кваліфікаційна комісія суддів України працює над вирішенням цього питання, аби відновити здійснення правосуддя у Станично-Луганському районному суді Луганської області та Авдіївському міському суді Донецької області.