Головний зміст

european court human rights oeАкіф Хасанов був визнаний винним в дрібному хуліганстві, засуджений до п’яти днів адміністративного затримання та відбув покарання. Після звільнення він подав апеляцію, яка була відхилена. Два роки він намагався отримати судове рішення і коли це сталося, подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

 

 

Втім, всі матеріали справи, яка стосувалася його заяви до ЄСПЛ, були конфісковані в офісі адвоката, коли проти останнього було відкрите провадження, серед іншого, за ухилення від сплати податків.

Посилаючись, зокрема,  на статтю 34 (право на індивідуальне звернення) Конвенції про захист прав людини з прав людини пан Хасанов звернувся на це порушення (вилучення документів у адвоката) до ЄСПЛ, передає інформаційний ресурс «ECHR.Ukrainian Aspect».

У Страсбурзі констатували порушення конвенційних гарантій, втім присудили лише 500 євро компенсації видатків та витрат.

Нагадаємо, ЄСПЛ може приймати заяви від будь-якої особи, неурядової організації або групи осіб, які вважають себе потерпілими від допущеного однією з Високих Договірних Сторін порушення прав, викладених у Конвенції або протоколах до неї. Високі Договірні Сторони зобов’язуються не перешкоджати жодним чином ефективному здійсненню цього права.