Головний зміст

vrp logo wightНа засіданні Вищої ради правосуддя 24 вересня 2019 року розглянуто питання про внесення змін до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

 

 

 

 

 

Доповідач – член Вищої ради правосуддя, Голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Віктор Матвійчук (на фото) поінформував, що відповідно до частини другої статті 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» при Вищій раді правосуддя діє Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя (далі – Комісія). Положення про Комісію затверджено рішенням Вищої ради правосуддя від 18 травня 2017 року.

«На сьогодні оновлено склад Комісії та її комітетів, також змінився кількісний склад комітетів, – зазначив доповідач. – Наразі виникла необхідність внести зміни до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя».

З метою удосконалення процедури проведення засідань та прийняття рішень Комісією та її комітетами запропоновано внести зміни до Положення, якими, зокрема, передбачити: рішення Комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комісії; рішення Комітету приймається простою більшістю голосів присутніх членів комітету відкритим голосуванням; засідання комітетів є правомочними, якщо на них присутня більшість від їх складу.

Віктор Матвійчук поінформував, що запропоновані зміни погоджено без зауважень Національним агентством України з питань державної служби. 

Заслухавши члена Вищої ради правосуддя Матвійчука В.В.,Вища рада правосуддя з метою удосконалення роботи Комісії, керуючись статтею 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 29, 30, 34 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вирішила затвердити зміни до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, що додаються.

Рішення Вищої ради правосуддя від 24 вересня 2019 року № 2551/0/15-19 «Про внесення змін до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя»