Головний зміст

IMG 3797Сьогодні Київський районний суд міста Одеси відвідав Дмитро Третьяков - юрист Секретаріату Європейського Суду з прав людини. Він є випускником Київського національного університету ім. Т. Шевченка, де здобув дві вищі освіти в галузі права та іноземних мов.

 

 

 

Дмитро Третьяков працював у Міністерстві юстиції України, був координатором Бюро проектів ОБСЄ в Україні. З 2002 р. працює юристом у Секретаріаті Європейського суду з прав людини.

IMG 3679

Розпочинаючи візит, гостя ознайомили з роботою Громадського центру правосуддя Одеської області та провели екскурсію приміщенням суду. Судді Оксана Куриленко та Володимир Петренко розповіли про роботу суду, судову реформу та проекти, які впроваджуються на базі суду.

IMG 3850

«У нашому суді працює на сьогоднішній день 23 судді, із них четверо є слідчими суддями. Навантаження на суддів – велике, проте ми робимо усе, щоб справи розглядались вчасно та відповідно до закону. Також хочу розповісти вам про Громадський центр правосуддя Одеської області, який працює на базі суду і надає громадян безплатну юридичну допомогу. За 8 місяців роботи Центр допоміг майже 1500 громадянам. Адвокати, юристи, науковці, медіатори, нотаріус та судді у відставці допомагають одеситам скласти заяви, звернення, скарги, а також надають консультації з тих чи інших правових питань», - зазначив Сергій Чванкін.

IMG 3956

Дмитро Третьяков зазначив, що на даний час він є доповідачем у справах, що стосуються України. В якості лектора брав участь у численних заходах у сфері прав людини, які організовувались Радою Європи, ОБСЄ, ЄС, УВКБ ООН та іншими установами ООН.

IMG 3980

«В ЄСПЛ працюють понад 550 співробітників та 47 суддів. Найбільш тривалий розгляд справи в ЄСПЛ становив 37 років, вона стосувалась Північного Кіпру,її розгляд розпочався у 1974 році і закінчився у 2011. Швидким вважається розгляд за 8-9 місяців», - зазначив юрист Секретаріату Європейського суду з прав людини.

IMG 4021

Дмитро Третьяков із задоволенням відповів на запитання суддів та обіцяв відвідати суд в майбутньому.