Головний зміст

IMG 4327Сьогодні, 2 жовтня, до Київського районного суду міста Одеси знову завітав суддя з Ізраїлю Аріель Бергнер.

 

 

 

 

Спочатку гостя ознайомили з роботою Громадського центру правосуддя Одеської області та провели екскурсію приміщенням суду. Судді Олена Коваленко та Володимир Петренко розповіли про роботу суду, судову реформу та проекти, які впроваджуються на базі суду.

IMG 4044

«За 8 місяців роботи Громадський центр правосуддя Одеської області допоміг майже 1500 громадянам. Адвокати, юристи, науковці, медіатори, нотаріус та судді у відставці допомагають одеситам складати заяви, звернення, скарги, а також надають консультації з тих чи інших правових питань», - зазначив голова суду Сергій Чванкін.

IMG 4321

 Арієль Бергер розповів про одну зі справ, яку розглядав. Справа стосувалася організації теракту палестинським угрупуванням на території школи для дівчат в Ізраїлі. На щастя, спецслужбам Ізраїлю вдалося запобігти масштабному вибуху. 8 підозрюваних взяли під варту та почали допитувати, але вони категорично відмовилися співпрацювати зі слідством. Тоді співробітники поліції розшукали дружину одного з підозрюваних, відібрали в неї 8-місячну дитину та кинули її за грати, де 8 годин поспіль били та знімали на відео. Зняте відео поліцейські показали її чоловіку, щоб примусити його дати свідчення.

IMG 4273

І ось через 6 років жінка звернулася до суду із вимогою отримання компенсації на себе та дитину.

«Справа була дуже гучною і висвітлювалась широко У ЗМІ. Я визнав факт зловживання повноваженнями з боку поліцейських і стягнув на користь жінки 800 000 гривень компенсації, а також 80 000 гривень на користь її дитини. Апеляційний суд частково скасував моє рішення, зменшивши розмір компенсації до 600 000» - підсумував ізраїльський суддя.

IMG 4434

Довідково.

Аріель Бергнер народився в Ізраїлі, проте отримав ступінь бакалавра права в Великій Британії. Протягом трьох років він працював співробітником юридичної фірми, а потім більше 12 років він займався незалежною юридичною практикою. В 2009 році його призначили в магістратський суд в Ашдоді, Ізраїль. В березні 2014 року він перейшов у магістратський суд в Центральному окрузі Нетанії, Ізраїль. В 2016 почав працювати в суді м. Петах-Тіква  де працює і дотепер.