Головний зміст

IMG 5747Сьогодні, 22 жовтня 2019 року, до Київського районного суду м. Одеси завітав Томас Доусон (Каліфорнія, США) – практикуючий адвокат з 42-річним досвідом роботи в сфері вирішення цивільних спорів й медіації.

 

 

Спочатку гостя ознайомили з роботою Громадського центру правосуддя Одеської області та провели екскурсію приміщенням суду. Судді Володимир Петренко та Оксана Куриленко розповіли про роботу суду, судову реформу та проекти, які впроваджуються на базі суду.

IMG 5217

Судді наголосили, що до Громадського центру правосуддя Одеської області вже звернулося більше ніж 1500 громадян з різними проблемами правового характеру. Однак, незважаючи на велику кількість відвідувачів, кожному з них була надана кваліфікована допомога.

 IMG 5227

Іноземець був приємно вражений такою організацією роботи Центру. Він зазначив, що в США працюють подібні організації, однак, не очікував побачити їх в Україні.

IMG 5412

Голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін розповів гостю про організацію роботи в суді та судову реформу загалом.

«У нашому суді розглядають цивільні, кримінальні та адміністративні справи. Навантаження на суддів – велике, проте ми робимо усе, щоб справи розглядались вчасно», - зазначив голова суду. 

IMG 5480

Томас Доусон розповів суддям про деякі особливості надання правової допомоги в США. Він наголосив, що їх правова система також не є досконалою та має певні недоліки.

IMG 5781