Головний зміст

IMG 819916 листопада 2019 року в стінах Київського районного суду м. Одеси відбулося підведення підсумків першого року роботи Громадського центру правосуддя, створеного за підтримки Асоціації слідчих суддів України та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

 

Досвідчені адвокати, юристи, судді у відставці, працівники прокуратури та поліції, наукові діячі та медіатори абсолютно безкоштовно допомагають людям знайти шляхи вирішення їх проблем, за допомогою консультацій і грамотної правової оцінки.

IMG 8433

«Головною перевагою Громадського центру правосуддя є оперативне надання безоплатної правової допомоги людям, переважно представникам соціально-незахищених верств населення і громадянам з обмеженими можливостями. Крім того, ця платформа – хороший поштовх для підвищення правової грамотності населення, що важливо в наш час», – зауважив ініціатор створення ГЦП Одеської області Сергій Чванкін.

IMG 8282

 

«Якщо бути точним, за рік до нас за допомогою звернулися 1600 громадян. Думаю, для нас великим успіхом було б і 50-70 відвідувань за цей час, але цифри говорять самі за себе, і в першу чергу про те, що центр затребуваний в суспільстві, і дійсно необхідний», – додав він.

IMG 8267

«Ми, як структура Одеської міськради, також приймаємо громадян з різними проблемами, і дуже добре, що ті питання, які виявляються не в нашій компетенції, ми за чітким алгоритмом можемо направляти до Громадського центру правосуддя. Головне, що є результат і всебічна допомога», – підкреслив голова Київської райадміністрації ОМР Володимир Сушков.

IMG 8289

«У центрі люди отримують не просто допомогу в усній формі, їм також допомагають і в складанні заяв. До нас вони звертаються люди вже юридично підковані, розуміючи суть і подальше вирішення своєї проблеми, що значно полегшує нашу роботу», – додав начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Руслан Сауляк.

IMG 8376

«Ми, журналісти, далеко не завжди можемо допомогти людині у вирішенні його проблеми. Тому що юриспруденція – справа дуже тонка, ємне, нею потрібно володіти, особливо під час постійних змін в країні. Громадський центр правосуддя можна порівняти з компасом, адже його фахівці направляють людину в потрібну інстанцію, допомагають в роз'ясненні різних ситуацій і підказують правильний алгоритм дій», – розповіла журналіст Наталя Костенко.

IMG 8294

У свою чергу глава Спілки юристів Одеської області, керуючий партнер юридичної компанії Legal Partner Олександр Рябець подякував колегам за підтримку в створенні безоплатній платформи отримання якісної правової допомоги.

IMG 8288

На підведенні підсумків річної роботи центру також були присутні громадяни, які отримали правову допомогу від фахівців центру правосуддя. Одеситка Марія розповіла, що про проект дізналася зовсім випадково. А так як у її сім'ї виникли проблеми з нерухомістю, вирішила звернутися в центр і отримати рекомендації щодо вирішення свого питання.

IMG 8359

«Для мене важливим пунктом було те, що допомогу тут надають абсолютно безкоштовно. Для моєї родини, яка протягом двох років намагалася самостійно домогтися вирішення питання з майном в різних інстанціях, це було порятунком. На моєму особистому прикладі, Громадський центр правосуддя став тим провідником, який прямо веде мене до вирішення моєї проблеми», – поділилася одеситка.

IMG 8323