Головний зміст

IMG 8916Сьогодні на базі Київського районного суду міста Одеси кафедрою цивільного процесу НУ «Одеська юридична академія» продовжили втілювати проект «Зустрінемось у суді».

 

 

 

 

Судді із задоволенням допомагають студентам отримати практичний досвід, адже на відміну від реальних судових засідань, де студенти лише спостерігають за перебігом подій, в модельному судовому засіданні вони самостійно створюють спірну ситуацію та виступають у ролі суддів, секретарів судового засідання, сторін та їх представників.

Модельне засідання в рамках проекту стосувалося актуальної на сьогодні категорії справ, а саме щодо компенсації матеріальної та моральної шкоди. Також воно додатково відобразило дії судді та учасників процесу в умовах тиску громадських активістів, які були присутні під час розгляду справи. 

Зазначимо, що сьогодні вперше модельне судове засідання відбувалося на англійській мові. Тут слід зазначити високий рівень підготовки студентів та їх чудове володіння англійською мовою.

Свою рецензію на виступ учасників надали судді Київського районного суду м. Одеси Володимир Петренко та Алла Маломуж. Вони зазначили про високий рівень підготовки студентів, однак і висловили певні свої зауваження щодо змодельованої справи.

Судді допомогли учасникам сформувати більш цілісне уявлення про цивільно-процесуальну форму розгляду справ, функції судді, судового розпорядника, секретаря судового засідання у судовому процесі, а також розповіли про взаємодію судді зі ЗМІ та громадськістю.