Головний зміст

8779624 січня Вища  рада  правосуддя ухвалила Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації.

 

 

 

 

 

 

 

Цей Порядок встановлює процедуру відрядження судді як тимчасового переведення до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

Відрядження судді здійснюється згідно із Законом та цим Порядком. Процедура підготовки та ухвалення рішення про відрядження судді регулюється Регламентом Вищої ради правосуддя, Регламентом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Положенням про Державну судову адміністрацію України.

Відрядження суддів із судів, у яких вони обіймають штатні посади, не повинно суттєво впливати  на середній рівень судового навантаження та доступ до правосуддя в цих судах.

В Порядку встановленні наступні підстави для відрядження судді:

  • неможливість здійснення правосуддя у відповідному суді;
  • виявлення надмірного рівня судового навантаження у відповідному суді;
  • припинення роботи суду у зв’язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами.

           Для відрядження судді до іншого суду обов’язкова його згода на це.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України враховує такі критерії, як якість розгляду справ суддею, стаж роботи на посаді судді, інформація про стан здійснення правосуддя в суді, в якому суддя обіймає штатну посаду.

           Вища рада правосуддя ухвалює рішення щодо внесення Президентові України подання про відрядження судді як тимчасове переведення, яке вноситься на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.