Головний зміст

veniceОрган конституційного правосуддя відіграє специфічну роль в забезпеченні і підтримці законодавства в межах конституційних цінностей, дотримання принципу правової визначеності та реалізації мети «якості правових норм».

 

 

 

 

В 2015 році у Республіці Вірменія відбулась ХХ Єреванська міжнародна конференція, яку реалізовала Європейська комісія «За демократію через право» (Венеціанська комісія) за підтримки Конституційного Суду республіки Вірменія.

 

На цьому заході Голова Конституційного Суду Республіки Молдова виступив з доповіддю «Роль Конституційного Суду Республіки Молдова в зміцненні незалежності судової влади».

 

 Доповідач зазначає, що при належному державному устрої, роль Конституційного суду є істотною і визначальною, представляючи собою справжній оплот державності і демократії, гарантування рівності всіх перед законом, поваги прав і основних свобод людини. Конституційний суд сприяє ефективному функціонуванню державних органів в реалізації конституційних відносин поділу, рівноваги, співпраці і взаємної контролю влади в державі. У демократичній державі принцип незалежності правосуддя має неоціненне значення.

 

Верховний Суд України пропонує широкому загалу ознайомитися з текстом доповіді, для цього необхідно перейти за посиланням.