Головний зміст

zakon 1813Уряд затвердив Порядок оптимізації діяльності слідчих ізоляторів, установ виконання покарань та підприємств установ виконання покарань.

 

 

 

 

 

 

 Таке рішення прийняте для економії державних коштів та зменшення частки амортизаційних відрахувань у собівартості продукції, що виробляються на підприємствах установ виконання покарань.

 

Постановою №396 від 7 червня 2017 року визначено, як організаційно оптимізувати діяльність зазначених установ та підприємств, зокрема, шляхом їх консервації (розконсервації), ліквідації, а також зміни виду установи виконання покарань. Наприклад, рішення про консервацію слідчого ізолятора, установи виконання покарань Міністерством юстиції може бути прийняте у разі, коли їх наповнення менше як 50 відсотків лімітного наповнення. А от рішення про ліквідацію приймається Мін'юстом у зв'язку з непридатністю для подальшого використання або якщо відновлення будівель та споруд є неможливим, або економічно недоцільним. Зміна ж виду установи виконання покарань здійснюється у разі, коли лімітне наповнення діючих установ покарань відповідного рівня безпеки перевищено шляхом зміни рівня безпеки виправних колоній.

 

Згідно Порядку, за рішенням Мін’юсту може здійснюватися перепрофілювання підприємств установ виконання покарань.