Головний зміст

1428067479 d17 червня 2017 року Верховна Рада України на ранковому пленарному засіданні ратифікувала Європейську угоду про передачу заяв про правову допомогу.

 

 

 

 

 

 

Угода була відкрита для підписання 27 січня 1977, а набула чинності 28 лютого 1977 року. Ратифікувавши його, Україна приєдналася до 32 країн-членів Ради Європи.

 

Проголосувавши за проект Закону України «Про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу» №0148 від 25 травня, Розроблений Міністерством юстиції України, народні депутати виконали вимоги пунктів «б» і «е» частини другої статті 9 Закону України «Про міжнародні договори України».

 

Мета Угоди - усунення перешкод економічного характеру, які ускладнюють доступ до правосуддя, і спрощення реалізації прав соціально незахищених верств населення держав-учасниць.

 

Закон містить застереження: Україна не буде приймати в обов'язковому порядку заяви та документи до них, складені французькою та англійською мовами. Документи повинні бути складені російською мовою.

 

Органом, який буде передавати заяви про правову допомогу, і центральним органом для отримання і вживання заходів на підставі заяв про правову допомогу в Україні буде Міністерство юстиції України.