Головний зміст

photogfdЗ 12 червня у Києві проходить тренінг, на якому українських правоохоронців готують до розробки Оцінки ризиків щодо тяжких злочинів та організованої злочинності (SOCTA), що відповідає методиці, яку застосовує «Європол».

 

 

 

 

 

 

В Україні наразі обмежені ресурси та час, тому неможливо розкрити всі злочини. У зв’язку з цим, необхідно визначати на боротьбу з якими типами тяжких злочинів та організованої злочинності доцільніше направляти ресурси. Але це необхідно робити коректно, з урахування усіх умов та обставин, передбачених в кожній конкретній ситуації.

 

З цією метою і був проведений тренінг – забезпечити наявність у правоохоронних органів України відповідних аналітичних навичок для розробки української SOCTA з урахуванням наявних ресурсів та місцевої специфіки.

 

Учасниками тренінгу були представники усіх правоохоронних органів України, задіяних в боротьбі з тяжкими злочинами та організованою злочинністю (Національної поліції, Служби безпеки, Державної фіскальної служби, Генеральної прокуратури та Державної прикордонної служби України), а також вчені та науковці.