Головний зміст

justis goldПро це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій  під час зустрічі з делегацією неформальної групи «Друзі європейської України» в Європейському Парламенті.

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічі представники групи «Друзі європейської України» в Європейському Парламенті підняли питання щодо просування боротьби з корупцією.

Голова ВРУ проінформував про результати: «Електронне декларування є найбільш відкритим у світі, відкриті реєстри, працює система ProZorro у всіх сферах. Це фундаментальні зміни».

Крім того, відбувається обговорення стосовно створення Антикорупційного суду. Андрій Парубій зазначив, що наразі існує гостра дискусія між різними позиціями: створення окремого суду чи створення окремої палати суддів. Для вирішення цієї проблеми було вирішено направити дві концепції до Венеціанської комісії, висновок якої допоможе визначитись. «Ми зможемо отримати думку найбільш авторитетної європейської інституції, яка надасть легітимності цьому процесу, - зазначив Голова Верховної Ради. - Венеціанська комісія зніме політичний аспект, і тоді є впевненість на 99%, що це рішення пройде».