Головний зміст

article big 137861424315867Київський районний суд міста Одеси взяв під варту громадян Азербайджану, яких  підозрюють у викраденні двох іноземців з вимаганням грошових коштів.

 

 

 

 

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16 червня 2017 року двоє підозрюваних вступили в злочинну змову, спрямовану на викрадення двох громадян Гвінеї з послідуючим вимаганням у них грошових коштів. Задля досягнення мети, підозрювані розробили детальний план, згідно якого один з чоловіків повинен був підготувати автомобіль та виконувати функції водія, а другий – запросити до авто двох іноземців.

 

Близько 18 години того ж дня підозрювані підїхали  на автомобілі марки «MERCEDES С-500»  до перехрестя вулиць Сегедської та Армійської. Зустрівши малознайомих їм іноземних студентів, запропонували підвезти їх до мусульманської мечеті.

 

Коли потерпілі сіли у автомобіль, підозрювані заблокували двері та  попрямували не в бік мусульманської мечеті, а в напрямку вулиці Академіка Вільямса.

 

Приїхавши в безлюдне місце, поруч із станцією технічного обслуговування автомобілів, яка розташована  по вул. Ак.Вільямса,  підозрювані почали погрожувати ножем та  вимагати грошові кошти в розмірі 10 тисяч доларів США.

 

Злякавшись, один з потерпілих подзвонив знайомому та поросив перерахувати на банківську карту, яку вказали підозрювані, грошові кошти у розмірі 15403 гривні.

 

Отримавши перераховані грошові кошти, підозрювані залишили іноземців на станції техобслуговування, наказавши не звертатись до правоохоронних органів та шукати ще 1500 доларів.

 

Враховуючи те, що підозрювані є громадянами іншої держави, постійного місця проживання в Одесі не мають, офіційно не працюють, особисто знайомі з потерпілими та свідками  -  суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

 

Зазначимо, що під час розгляду клопотання перекладач, якому була задоволена заява про самовідвід,   повідомив, що на нього здійснювався тиск з боку підозрюваного.