Головний зміст

justis goldНа засіданні Вищої ради правосуддя, яке відбулось 27 червня 2017 року, розглянули повідомлення судді Рубіжанського міського суду Луганської області Ткачука Юрія Айсберговича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

 

 

 

 

Вказане повідомлення надійшло до ВРП 20 березня 2017 року.

 

Суддя Ткачук Ю.А. у поданому повідомленні про втручання в діяльність зазначає, що з 27 січня 2017 року в його провадженні перебуває кримінальне провадження № 1-кп/425/127/17 за обвинуваченням Бороніна Володимира Васильовича у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 382 Кримінального кодексу України.

 

З першого судового засідання з боку обвинуваченого Бороніна В.В. на нього як суддю вчиняється відвертий та неприхований тиск, що виявляється у формі неправдивих звинувачень, погроз, які розміщуються останнім на інтернет-сайті «Рубежное.com Социальный ресурс города» та надсилаються на адресу суду. Громадянин Боронін В.В. безпідставно, зухвало, в агресивній формі звинувачує суддю у вчиненні кримінальних правопорушень, привласненні повноважень судді, а також розповсюджує неправдиві відомості щодо незаконної діяльності Рубіжанського міського суду Луганської області та суддів, що підриває авторитет суду та довіру до прийнятих рішень.

 

Суддя Ткачук Ю.А. вважає, що неправдиві звинувачення, погрози, розміщені громадянином Бороніним В.В. у засобах масової інформації, та надіслані ним на адресу суду повідомлення з погрозами є втручанням в його діяльність як судді та підставою для звернення з повідомленням відповідно до статті 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

 

Як повідомив член Вищої ради правосуддя Віктор Шапран, у процесі перевірки встановлено, що 20 березня 2017 року Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017131370000045 за зверненням Ткачука Ю.А. щодо втручання Бороніна В.В. у його діяльність. У межах вказаного кримінального провадження суддю Ткачука Ю.А. визнано потерпілим та триває проведення слідчих дій.

 

З огляду на наведене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017131370000045.