Головний зміст

0efd2ee65f515e46dc0fdc0ec62646d0 1490951881 slider largeПрезидент України Петро Порошенко визначив початок роботи Верховного Суду першочерговим завданням. «Старт роботи найвищого суду в системі судоустрою є нашим головним пріоритетом на наступні тижні і місяці», - заявив він учора, 28 червня, вітаючи громадян з Днем Конституції.

 

 

 

 

 

Глава держави зазначив, що успішне завершення реформи правосуддя, перезавантаження судової гілки влади та початок роботи найвищого суду залежить від рішень, прийнятих Верховною Радою України.

 

 «Днями завершується конкурс до Верховного Суду, який для успішної діяльності потребуватиме не лише те, що ми вже зараз маємо. Але він потребує нових процесуальних норм і правил. І я дуже сподіваюся, що найближчим часом Верховна Рада прийме у другому читанні відповідні законопроекти і ми будемо мати повне перезавантаження Верховного Суду України, який забезпечить незалежність і неупередженість права», - підкреслив Петро Порошенко.

 

У підтримку законопроекту №6232, про який йшла мова вище, виступили представники суддівського корпусу: з моменту його реєстрації на проектом працювали професіонали з багаторічним досвідом, в тому числі судді Київського районного суду міста Одеси у складі Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України».

 

Напередодні розгляду законопроекту у Парламенті, юристи провели у підтримку змін до процесуальних кодексів флешмоб.

 

В результаті, 20 червня народні депутати прийняли проект Закону «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» у першому читанні.