Головний зміст

oko sud7 810x446 cСтаном на сьогодні, 30 червня 2017 року, в Реєстрі повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя за перше півріччя 2017 року зареєстровано 158 таких повідомлень.

 

 

 

 

 

 

 

Лише за червень судді скаржилися до Вищої ради правосуддя 22 рази.

 

Окружний адміністративний суд м. Києва та Луцький міськрайонний суд Волинської області зверталися двічі, а ось лідером за кількістю звернень став Одеський апеляційний господарський суд. Про події, які мали місце 7-8 червня (мітинги активістів в балаклавах, підпалені шини і зламані вхідні двері), повідомляли тричі. Крім того, повідомлення про ці події надіслала ГО «Асоціація суддів господарських судів України».

 

Ще одне повідомлення про тиск на суддю при здійсненні правосуддя було зареєстровано в цей понеділок, 26 червня, Ізмаїльським міськрайонним судом Одеської області (до кабінету судді двоє чоловіків занесли газовий балон).

 

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відповідно до п.1 ч.1 ст.73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» веде і оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті Реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, проводить перевірку таких повідомлень, оприлюднює результати та ухвалює відповідні рішення.