Головний зміст

 

IMG 2427 433x433В 2017 році передбачено проведення наступного етапу реформи державної служби. Про це вчора заявив Державний секретар Кабінету Міністрів України Володимир Бондаренко.

 

 

 

 

 Реформування державної служби має на меті покращити її якість. За його словами, до травня минулого року (набуття чинності Закону України «Про державну службу») державні службовці асоціювалися з чиновниками, закритими від людей; їх вважали людьми, які вже все в своєму житті мають. Зміни в законодавстві почали руйнувати цей міф, розмежувавши політиків і державних службовців.

 

На черговому етапі реформи заплановано перетворити міністерства з органів управління майном в міністерства, які формують політику. Тобто, мова йде про створення в структурах міністерств генеральних директоратів, які будуть забезпечувати формування і аналіз політики.

 

Володимир Бондаренко  анонсував, що з серпня-вересня буде оголошено проведення конкурсів на посади фахівців з питань реформ в структури цих директоратів. Відбір відбуватиметься на умовах відкритого конкурсу. Обов’язковою умовою його проведення буде залучення не лише кадрових та юридичних служб, а  й громадськості. Участь можуть брати як нові люди, так і діючі співробітники міністерств.