Головний зміст

1 Verhovna Rada Ukrayiny VADIM CHUPRINA Верховна Рада України йде на канікули, сьома сесія підходить до завершення. Завтра, 14 липня, - останній день пленарних засідань. Наступного разу у сесійній залі депутати зберуться 5 вересня.

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 13 липня, Постановою № 6631 затверджено відповідний календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Проте на розгляді депутатів залишається чимало невирішених питань, в тому числі й прийняття Закону України «Про Конституційний Суд України», нових ГПК, ЦПК, КАСУ тощо. Відсутність цих актів гальмує розвиток судової реформи.

 

Тому сьогодні нардепи Герасимов і Бурбак запропонували колегам невідкладно розглянути ці законопроекти у другому читанні за спрощеною процедурою. Про це йдеться у зареєстрованих ними проектах Постанов  №6698 (щодо Проекту Закону «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №6232) і №6699 (щодо Проекту Закону «Про Конституційний Суд України» № 6427-д.)

 

Отже,  проекти пропонують прийняти сьогодні, 13 липня 2017 року, проекти № 6232 та № 6427-д у другому читанні без обговорення та голосування щодо відхилених головним комітетом пропозицій та поправок.

 

         Зазначимо, що сьогодні народні депутати працюватимуть до пізньої ночі –  вечірнє пленарне засідання продовжено до 21:00.