Головний зміст

19904936 1305285926284379 2455276449991018055 n11 липня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення голови Чугуївського міського суду Харківської області Гуменного Зіновія Івановича про втручання в діяльність суддів Чугуївського міського суду Харківської області щодо здійснення правосуддя.

 

 

 

 

Доповідачем виступив член Вищої ради правосуддя Віктор Шапран.

 

Член ВРП повідомив, що 27 березня 2017 року електронною поштою надійшло повідомлення голови Чугуївського міського суду Харківської області Гуменного З.І. про втручання в діяльність суддів Чугуївського міського суду Харківської області щодо здійснення правосуддя з боку представників Громадського руху ветеранів АТО та волонтерів «Сильна Україна».

 

У повідомленні зазначено, що втручання в роботу суддів відбулося у звязку з у зв’язку з непроведенням станом на 23 березня 2017 року повторного автоматизованого розподілу нерозглянутих справ, які перебували у провадженні судді Чугуївського міського суду Харківської області Панаід І.В., між суддями, які працюють на цей час у суді та мають повноваження на момент повторного автоматизованого розподілу.

 

Зокрема, Гуменний З.І. зазначив, що 23 березня 2017 року на електронну адресу Чугуївського міського суду Харківської області надійшов лист від Громадського руху ветеранів АТО та волонтерів «Сильна Україна», який містив висловлену у зневажливій формі вимогу провести розподіл вказаних вище справ протягом доби, а також погрози вжиття радикальних заходів.

 

В цей же день надійшло повідомлення від Громадського руху ветеранів АТО та волонтерів «Сильна Україна» розпочати безстрокове пікетування Чугуївського міського суду Харківської області у разі, якщо 23 березня 2017 року не буде здійснено повторний автоматизований розподіл нерозглянутих справ.

 

Зазначимо, що слідчим відділом Чугуївського ВП ГУНП в Харківській області вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за зверненням голови Чугуївського міського суду Харківської області Гуменного З.І. щодо втручання в діяльність Чугуївського міського суду Харківської області.

 

Таким чином, розглянувши повідомлення голови Чугуївського міського суду Харківської області Гуменного Зіновія Івановича про втручання в діяльність суддів Чугуївського міського суду Харківської області, Вища рада правосуддя ухвалила рішення звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні.