Головний зміст

vrp logo wightТретя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відмовила у відкритті дисциплінарного провадження стосовно судді Вищого адміністративного суду України Черпака Ю.К.

 

 

 

 

 

 

 

Покусай В.П. заявив про порушення суддею ВАСУ Черпаком Ю.К. норм процесуального права  під час розгляду його касаційної скарги на ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду та на ухвалу Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду у справі за позовом Покусая В.П. до Головного управління юстиції у Дніпропетровській області про визнання протиправними дій та відшкодування моральної шкоди. На думку заявника, суддя Черпак Ю.К., відмовляючи у відкритті касаційного провадження, порушив вимоги неупередженого розгляду справи та перешкодив у доступі до правосуддя.

 

За результатами розгляду скарги Третя Дисципліна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що доводи скаржника зводяться до незгоди з ухвалою Вищого адміністративного суду України про відмову у відкритті касаційного провадження і не свідчать про наявність у діях судді Черпака Ю.К. ознак дисциплінарного проступку. Тому, на підставі статті 45 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», у відкритті дисциплінарної справи відмовлено.