Головний зміст

logo vrp blue3 квітня 2017 року до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення про втручання в діяльність судді Василівського районного суду Запорізької області Носика М.А. у зв’язку зі здійсненням ним правосуддя.

 

 

 

 

 

Суддя повідомив, що 23 березня 2017 року, під час проголошення ним судового рішення за результатами розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу з особистої поруки на тримання під вартою щодо особи, яка підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою  статті 382 та частиною третьою статті 171 КК України, у залі судового засідання разом із представниками ЗМІ перебували 19 осіб, які не були учасниками судового процесу.

 

При цьому одна з цих осіб утримувала суддю, висловлюючи погрози, перешкоджала його вільному виходу із залу судового засідання.

 

Суддя зазначив, що такими діями та висловлюваннями згадана особа здійснила на нього як на суддю психологічний тиск, а її поведінка свідчить про втручання у здійснення правосуддя, вплив на суддю, схилення до ухвалення «законного», на думку цієї особи, рішення за вказаним клопотанням.

 

27 липня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття злочину та розслідування кримінального провадження № 12017080190000715 від 5 травня 2017 року за зверненням судді Василівського районного суду Запорізької області Носика Миколи Анатолійовича.