Головний зміст

FemidaПриморський районний суд міста Одеси обрав  запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту організатору блокування роботи Ширяївського районного суду Одеської області Віталію Голодку.

 

 

 

 

 

Про це повідомляє Рада суддів України.

 

Нагадаємо, що 21 липня суддя Сергій Палій звернувся до Вищої ради правосуддя з повідомленням про захоплення будівлі суду.

 

Конфлікт спалахнув після спроби активістів одеської організації «Україна - це ми» і деяких місцевих жителів розібратися з суддею Сергієм Палієм, який, на їхню думку, виносить незаконні рішення.

 

26 липня відбулась повторна спроба захоплення суду. В будівлю суду кинули два коктейлі Молотова, які, на щастя, вдалося оперативно загасити, а також запустили до будівлі сльозогінний газ.

 

Повідомлення С. Палія були розглянуті Вищою радою правосуддя 27 липня 2017 року. За результатами розгляду ВРП звернулась до Ради суддів України щодо проведення перевірки організації діяльності Ширяївського районного суду Одеської області, а також до Національної поліції України стосовно виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні роботи Ширяївського районного суду Одеської області.

 

Дії Віталія Голодка та активістів громадської організації "Україна -це ми" кваліфікуються як хуліганство із застосуванням зброї (частина 4 ст.296 Кримінального кодексу України).