Головний зміст

dsuНаціональне агентство з питань державної служби нагадує кандидатам у держслужбовці про можливість безкоштовно отримати посвідчення про вільне володіння державною мовою у передбачених законом випадках.

 

 

 

 

 

Відповідні умови передбачені абзацом другим підпункту 4 пункту 56 Порядку атестації осіб, які претендують на вступ до державної служби, щодо вільного володіння державною мовою.

 

Так, вільне володіння державною мовою також підтверджується для осіб, які мають такі документи:

1) документи державного зразка про загальну середню освіту, видані до 2000 року, з оцінкою “5” за вивчення української мови;

2) документи державного зразка про загальну середню освіту, видані після 2000 року, з балом про підсумкову державну атестацію з української мови не менше 10;

3) диплом молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, магістра (спеціаліста) з відповідним додатком з оцінкою “відмінно” за вивчення української мови;

4) диплом бакалавра, магістра (спеціаліста) за спеціальностями українська мова та література; українська мова та література і іноземна мова; філологія.

 

Особа, яка має один із зазначених у цьому пункті документів, може звернутися до уповноваженого вищого навчального закладу із заявою про видачу посвідчення на безоплатній основі.

 

При цьому видача таких посвідчень на платній основі є порушенням вищезазначеної норми Порядку.

 

НАДС повідомляє, що у разі виявлення, що ВНЗ порушує вказані норми Порядку, він буде виключений зі списку уповноважених вищих навчальних закладів, що мають право надавати таку послугу.