Головний зміст

konkurssГолова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк прокоментував рішення Ради стосовно відкладення розгляду матеріалів щодо семи кандидатів на посади суддів Верховного Суду.

 

 

 

 

 

 

Він наголосив, що однією із причин відкладення розгляду матеріалів є нерозглянуті дисциплінарні провадження стосовно діючих суддів – кандидатів на посади суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Сімоненко Валентини Миколаївни, Ступак Ольги В’ячеславівни, Погрібного Сергія Олексійовича, а також кандидата на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Мацедонської Вікторії Едуардівни.

 

Крім того, Рада відклала розгляд низки матеріалів у зв’язку з наявністю дисциплінарних скарг, які потребують перевірки до вирішення питання призначення кандидатів на посади, а саме стосовно кандидата на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Коротуна Вадима Михайловича та кандидата на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Стрелець Тетяни Геннадіївни.

 

ВРП також відклала розгляд матеріалів стосовно внесення подання Президентові України про призначення на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Яновської Олександри Григорівни через надходження напередодні голосування звернень щодо кандидата від Ради адвокатів міста Києва та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва, які потребують додаткового вивчення. Викладені у зверненні факти не були предметом розгляду Громадської ради доброчесності та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.