Головний зміст

279591317 w640 h640 92102103 large signatureЕлектронні інформаційні технології все глибше проникають у повсякденне життя людей в усьому світі. Не обійшло стороною це і жителів Європейського союзу.

 

 

 

 

 

 

 

Так, в Євросоюзі відбулося перше в історії електронне підписання правового акта про юридичні зобов'язання. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

 

Документом, який підписали в електронному вигляді стало переглянуте положення "Про безпеку газопостачання".

 

 «Це демонструє зобов'язання ЄС щодо впровадження «eIDAS» - європейського законодавства, що передбачає регуляторне середовище для забезпечення безпечної і безперебійної електронної взаємодії між підприємствами, громадянами та державними органами", - наголошується в документі.

 

Зазначимо, що в Україні електронний цифровий підпис використовується і в сфері правосуддя, зокрема, для того, щоб подати позов в електронному вигляді. Електронний цифровий підпис дає можливість підтвердити, що саме належна особа подає електронний позов. Крім того, ЕЦП використовується і співробітниками суду для того, щоб вносити зміни до електронної бази, а судді за допомогою ЕЦП вносять рішення суду до ЄДРСР.