Головний зміст

rauПро це повідомила Голова Комітету захисту прав адвокатів при НААУ.

 

 

 

 

 

Вона також зазначила, що тема порушень прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності неодноразово викликала резонанс у суспільстві, проте, належної реакції з боку представників влади та їхніх зусиль для виправлення ситуації не спостерігається. Найбільше занепокоєння викликає відсутність прогресу в розслідуванні кримінальних справ за фактами вбивств адвокатів, побиття, незаконних обшуків та пошкодження майна адвокатів.

Захист прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності покладені сьогодні на структуру, яка є незалежною — Національну асоціацію прав адвокатів, регіональні ради адвокатів. Комітет захисту прав адвокатів при НААУ постійно веде моніторинг дотримання професійних прав. Водночас, члени Комітету стикаються з нерозумінням з боку прокуратури, суду, СБУ. Останнім часом наші права уже не просто ігноруються, а порушуються”-, сказала голова Комітету.

За її даними, до Комітету кожного дня надходить мінімум дві заяви від колег про порушення щодо них та втручання в адвокатську діяльність.