Головний зміст

vkks2 серпня Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила новий конкурс до Верховного Суду і конкурс у Вищий антикорупційний суд.

 

 

 

 

 

 

До Верховного Суду конкурс оголошено на 78 посад (загалом 196): на 26 посад до Касаційного адміністративного суду, 16 – до Касаційного господарського суду, 13 – до Касаційного кримінального суду і 23 – до Касаційного цивільного суду.

 

До Вищого антикорупційного суду оголошено конкурс на 27 посад судді ВАС, і  на 12 посад судді Апеляційної палати суду.

 

Документи на конкурс можна подавати з 8 серпня до 14 вересня 2018 року включно в електронній та паперовій формі.

 

Вимоги до кандидатів до ВС не змінилися. На посади можуть претендувати професійні судді, науковці, адвокати, правники з суміжним стажем щонайменше 10 років. Щодо ВАС, то для кар’єрних суддів стаж роботи має становити 5 років, для решти кандидатів – понад 7 років.

 

Варто зазначити, що під час реєстрації намірів участі у конкурсах, до конкурсу у ВС зголосилося 1014 осіб, а до конкурсу в Антикорупційний суд – 610 осіб. 

 

ВККСУ у конкурсі на заміщення посад у ВАС буде допомагати Громадська рада міжнародних експертів. Громадська рада доброчесності матиме право приймати участь у процедурі конкурсу на заміщення вакантних посад у Касаційних судах Верховного суду. 

 

Якщо не буде серйозних перешкод, то конкурси планують завершити протягом 6-7 місяців, зазначають у Комісії.