Головний зміст

0ef7aaf7fe421cb1c7c9caff9faae6faСьогодні, 26 жовтня, Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваним у скоєнні розбійного нападу на сімю в смт. Саврань Одеської області (ч.3 ст.187 КК України).

 

 

 

 

 

За версією правоохоронців, троє осіб, перебуваючи з потерпілими в дружніх стосунках та достовірно знаючи про наявність у них великої суми коштів, вирішили скоїти розбійний напад.

Напад на житло був попередньо спланований. Так, наприкінці жовтня двоє чоловіків та жінка, яка виконувала роль організатора, отримали всю «необхідну» інформацію (про власників будинку, розташування кімнат тощо).

Окрім цього, вони підготували маски з прорізами для очей, рукавички, мотузку, скотч, пластикові хомути, металеву кийку, пістолет та ніж, а також визначили день нападу.

Пізно ввечері 23 жовтня вони прибули за вказаною адресою та проникли до помешкання потерпілих з метою вчинення розбійного нападу. Однак, на щастя, підозрювані не змогли втілити задумане, оскільки, були затримані правоохоронцями на місці події.

Отже, розглянувши клопотання, суд обрав відносно трьох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Зазначимо, що право внести заставу має лише жінка, яка виконувала роль організатора. Її розмір становить більш як півмільйона гривень.

Звернемо увагу, що ухвали слідчого судді ще не набрали чинності.