Головний зміст

PR 1Міністерство внутрішніх справ України внесе до Верховної Ради законопроект про посилення відповідальності за порушення на виборах. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 

 

 

 

«Ми вносимо в Парламент і дуже розраховуємо на те, що депутати приймуть цей законопроект. Мова йде про посилення відповідальності за порушення на виборах, щоб карати за серйозні порушення більш суворими термінами. Ви знаєте, що не так давно жінка отримала 5 років ув'язнення за те, що купувала голоси на місцевих виборах по 600 гривень. Зараз ми говоримо про те, що, якщо учасник такої схеми, то він отримуватиме від трьох до семи років у тюрмі, якщо йдеться про видачу нелегальних бюлетенів сторонній особі. Я впевнений, що депутати підтримають цей законопроект, тому що їх лідери скрізь заявляють, що хочуть чесних виборів», - сказав Арсен Аваков.

Він додав, що станом на 24 лютого поліцією зареєстровано 89 кримінальних проваджень, всього надійшло 1871 звернення: «Найчастіше надходять заяви про підкуп, заяви про незаконну зовнішню рекламу та хуліганство».