Головний зміст

IMG 8628Київський районний суд міста Одеси відвідали студенти 5 курсу факультету цивільної та господарської юстиції НУ «ОЮА», яким продемонстрували практичне застосування всіх опцій та переваг електронного судочинства.

 

 

 

Студенти вивчають новий курс «Електронне судочинство», який є дуже актуальним та своєчасним після набрання чинності змін до процесуальних кодексів, та прийшли на практиці побачити роботу системи.

IMG 8521

Привітали гостей судді Київського районного суду міста Одеси Володимир Петренко, Любов Калініченко та Павло Прохоров. Вони розповіли, що суд є пілотним у впровадженні електронного документообігу. Так, з 2015 року до суду в електронному форматі надходять обвинувальні акти, клопотання в рамках досудового розслідування, позовні заяви, відповіді з адресно-довідкового бюро та інші документи.

IMG 8490

Також судді зазначили, що мали змогу обмінятись досвідом щодо впровадження електронного судочинства з іноземними колегами. Вони на прикладах розповіли студентам, як працює Електронний суд у нас та в інших країнах, а також які пропозиції надавались суддями щодо внесення змін до законодавства.

IMG 8494

Після цього гостям продемонстрували практичні аспекти роботи у системі «Електронний суд». Головний спеціаліст з інформаційних технологій Владислав Голомбієвський розповів студентам про особливості роботи в підсистемі «Електронний суд», продемонструвавши процес подачі до суду позовної заяви в електронній формі.

IMG 8496

Таким чином, для того, щоб зареєструватися в «Особистому кабінеті» потрібно вказати ідентифікаційний номер платника податку, використовуючи електронно-цифровий підпис. Програма містить зразки заяв, зберігає усі документи та правки до них, а також дає можливість відслідковувати рух справи

IMG 8504

Наостанок студентам провели екскурсію в приміщенні суду та розповіли про організацію роботи у суді, а також яким чином надходять та реєструються документи в електронному вигляді.

Студенти подякували за змістовну і цікаву екскурсію та пообіцяли ще раз завітати до суду.