Головний зміст

43k 300x240Сьогодні, 05 квітня, Київський районний суд м. Одеси розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною п’ятою статті 191, частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення).

За версією слідства, в 2014 році між головою сільської ради та заступником директора малого приватного підприємства був укладений договір підряду на виконання капітального ремонту дороги в с. Фонтанка.

Однак, в супереч умовам договору, ціни на вказані будівельні роботи були умисно завищені, з метою заволодіння грошовими коштами.

Внаслідок цього обслуговуючому кооперативу були завдані матеріальні збитки на загальну суму майже півмільйона гривень.

Окрім цього, за версією правоохоронців, засновник малого приватного підприємства умисно склав завідомо неправдиві офіційні документи за допомогою оргтехніки.

Зазначимо, що, оскільки, останній переховувався від правоохоронних органів, судом був наданий дозвіл на його затримання.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 44 дні. Розмір застави складає понад півмільйона гривень.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.