Головний зміст

thumbnail27 червня 2019 року на сайті Київського районного суду міста Одеси було опубліковано повідомлення щодо спростування недостовірної інформації стосовно голови Київського районного суду міста Одеси Сергія Чванкіна, яка була опублікована на інформаційному порталі «Стопкор» під назвою: «Авто “СтопКору” протаранили в Одесі після зйомок будинку одіозного судді Чванкіна».

Також згодом інформація, яка містились в публікації, а саме: «Ми вважаємо, що за тараном нашої машини стоїть суддя Чванкін» була розповсюджена іншими ЗМІ.

Прес-служба суду також направляла офіційні повідомлення у ЗМІ, з проханням не розповсюджувати неправдиву та неперевірену інформацію, яка до того ж містить пряме звинувачення голови Київського районного суду міста Одеси у причетності до злочину.

Також деякі ЗМІ, з метою всебічного висвітлення інформації стосовно причетності голови Київського районного суду міста Одеси до нападу на журналістів інформаційного порталу «Стопкор», звертались до прес-служби суду за коментарями.

Більшість ЗМІ взяли до уваги право на відповідь Київського районного суду міста Одеси, опублікувавши позицію суду на вказані події:

https://www.pravda.com.ua/news/2019/06/29/7219566/

https://24tv.ua/ru/sud_odessy_oproverg_informaciju_o_svoej_prichastnosti_k_napadeniju_na_zhurnalistov

https://apostrophe.ua/news/society/accidents/2019-07-01/sud-odessyi-oproverg-informatsiyu-o-svoey-prichastnosti-k-napadeniyu-na-jurnalistov/

http://analitik.media/novosti-regionov/napadenie-na-zhurnal/

http://budni.info/razdel/v-odesse-napadenie-n/

http://bezcenzury.life/novosti-odessi/v-odesse-napali-na-z/

http://bespredel.zone/v-regionah/v-odesse-napadenie-n/

http://expertiza.info/regionalnie-novosti/v-odesse-napali-na-z/

http://mediaexpert.life/v-regionah/napadenie-na-zhurnal/

http://facecontrol.media/novosti-regiona/v-odesse-napadenie-n/

http://naprolom.info/novosti/v-odesse-napali-na-z/

http://sovest.life/News/napadenie-na-zhurnal/

http://odessit.in.ua/napadenie-na-zhurnalistov-v-odesse-splanirovannyj-spektakl-ili-razboj/

https://politeka.net/news/society/1074105-sud-odessy-otricaet-prichastnost-k-napadeniju-na-zhurnalistov/

https://gorododessa.od.ua/kievskie-zhurnalisty-zayavlyajut-o-napadenii-na-nih-v-odesse-no-faktov-predostavit-ne-mogut/

https://odessamedia.net/news/a-bil-li-malchik-kievskie-jurnalisti-uveryayut-chto-na-nih-napali-v-odesse-no-dokazat-ne-mogut/

http://www.infoport.live/news/odessa-news/napadenie-na-zhurnalistov-v-odesse-okazalos-splanirovannym-spektaklem/

https://usionline.com/2019/07/01/odesskij-sud-oproverg-informatsiyu-o-prichastnosti-k-napadeniyu-na-kievskih-zhurnalistov/

https://comments.ua/society/627382-v-odesse-sud-oproverg-informaciyu-o-prichastnosti-k-napadeniyu-na-kievskih-zhurnalistov.html

https://antikor.com.ua/articles/312375-v_sude_odessy_schitajut_chto_k_napadeniju_na_hurnalistov_ne_prichasten_sudjja

Київський районний суд міста Одеси є відкритим та готовий надати вмотивовані відповіді на запити журналістів та представників громадських організацій, але станом на сьогодні, на жаль, запитів від інформаційного порталу «Стопкор» до суду не надходило, а всі офіційні заяви суду ігноруються.

Нагадуємо, що відповідно до ч.3 ст. 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.